Публикации

Болница „Вита” взе участие в 1-вата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано

05.05.2015

Д-р Росен Тушев – завеждащ хирургичното отделение на МБАЛ „Вита” и ръководител на „Вита Херния Център” и д-р Ивайло Петков – хирург в МБАЛ „Вита” взеха участие в 1-вата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена. Конференцията се проведе на 25-29 април в Милано. Двамата хирурзи бяха единствените български представители на събитието.

Конференцията събра на едно място представители на Европейската Херния Асоциация, Американската Херния Асоциация, Херния Асоциацията на Азиатско-тихоокеансия регион, Австралийската Херния Асоциация и Херния Асоциацията на Африканския Регион и Региона на Средния Изток.

Целта на събитието бе да се осъществи обмен на опит от страна на различни експерти-хирурзи от 5 континента в съвременното оперативно лечение на херниите на предната коремна стена.

По време на конференцията хирургичният екип на болница „Вита” представи пред колеги-хирурзи от цял свят успешно разрешен случай от своята оперативна практика на тема: „Чревна обструкция като усложнение след лапароскопска ТАРР пластика”.

Като член на Европейската Херния Асоциация, знам колко е полезен обменът на опит между колеги-хирурзи и колко е важно за един уважаващ себе си специалист непрестанно да усъвършенства уменията си, за да е сигурен, че ще предложи възможно най-доброто лечение на своите пациенти. По време на Конференцията в Милано се срещнахме с колеги с дългогодишен опит от различни държави, гледахме операции в реално време, извършвани от водещи хирурзи в сферата на херния лечението. Бях щастлив да установя, че методите и нивото на лечение, които предлагаме във „Вита Херния Център”, по нищо не отстъпват на съвременната международна практика.”, каза д-р Тушев след завръщането си от конференцията.

Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: [email protected]