Новини

Премиер-солистът на Софийската опера Никола Хаджитанев претърпя успешна операция от двустранна херния във „Вита Херния Център”

03.09.2014

Премиер-солистът на Софийската опера Никола Хаджитанев претърпя успешна операция от двустранна херния във „Вита Херния Център” вчера. Соловата партия на „Лебедово езеро” се довери за своята операция на екипа на д-р Росен Тушев – ръководител на „Вита Херния Център” и специалист в лапароскопските (безкръвни) оперативни техники в МБАЛ „Вита”.

 

Прочетох за д-р Тушев в интернет и реших, че точно такъв човек ми трябва. Щастлив съм, че подходи с разбиране и бързо, за да мога да се възстановя навреме за новия сезон в Операта.”, сподели Никола след операцията.

 

Хернията е социално значимо заболяване, което се среща при около 2 % от хората навсякъде по света. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства и др. Херниите прогресират, като дефектът се уголемява. Нараства и опасността от „заклещване“. Това се придружава със силна болка и застрашава пациента с различни усложнения. Единственият начин да се спре нарастването на хернията е да бъде възстановена хирургично целостта на коремната стена.

 

Следвайки въведените стандарти на Европейската Херния Асоциация (European Hernia Society – EHS), чийто член е д-р Тушев, във „Вита Херния Център” се извършват приоритетно лапароскопски (безкръвни) операции на хернии. Методът води до по-бързо, безболезнено и лесно възстановяване на пациентите при минимална болка и травмиране и отличен козметичен резултат.

 

Интервю

 

Кога разбрахте, че имате проблем и какви бяха първите симптоми, които забелязахте?

Преди няколко месеца бях на масаж. Масажистът се усъмни, че може би имам херния и ме посъветва да се консултирам със специалист. Честно казано не съм усетил кой знае какви симптоми, като болка или нещо подобно, но и понятието „болка” при нас е малко по-различно.

 

Взимали ли сте някакви мерки за лечение на състоянието си преди да постъпите в болницата за операция и ако да – какви?

Единствено се стараех да загрявам по-добре, преди излизане на сцената, както и да внимавам повече при поддръжките.

 

Какво Ви накара да решите да се подложите на оперативна интервенция?

Прецених, че колкото по-рано отстраня този проблем, толкова по-добре. Не исках да изпадам в ситуация, когато това би могло да провали представянето ми на сцената.

 

Защо избрахте да се доверите на „Вита Херния Център” и на екипа на д-р Тушев?

Прочетох за д-р Тушев в интернет и реших, че точно такъв човек ми трябва. Щастлив съм, че подходи с разбиране и бързо, за да мога да се възстановя навреме за новия сезон в Операта.

 

Всички новини

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: [email protected]