Новини

НЯМА СВОБОДНИ ЧАСОВЕ! - Безплатни прегледи за коремни хернии във „Вита Херния Център”

24.06.2015

Във връзка с превенцията на едно от социално значимите заболявания - хернията, единственият в България специализиран център за лечение на хернии - „Вита Херния Център” - организира безплатни прегледи на пациенти с херния на предната коремна стена или съмнения за такава.

Прегледите ще се проведат през юли и август, като ще бъдат извършвани от д-р Росен Тушев – специалист в лапароскопските (безкръвни) оперативни техники, ръководител на „Вита Херния Център” и завеждащ Хирургичното отделение на болница „Вита”, по следния график:

  • понеделник09:00-11:00 ч.
  • сряда14:00-16:00 ч.
  • петък08:00-11:00 ч.

Можете да си запишете час за преглед на: 02/960 49 50 или 960 49 51.

Хернията е социално значимо заболяване, което се среща при около 2% от хората навсякъде по света. Тя може да се появи и при мъже, и при жени, във всяка възраст, като може да бъде открита както при новородено, така и при много възрастен човек. Най-често срещаните хернии са тези на коремната стена и в частност слабинните. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства. Херниите прогресират, като дефектът се уголемява. Нараства и опасността от „заклещване“, което застрашава пациента с различни усложнения.

Специалистите във „Вита” са посветили повече от 15 години в диагностиката и лечението на заболяването, наречено „херния”. Във „Вита Херния Център” се прилагат приоритетно най-иновативните хирургични техники при лечението на всички видове хернии на предната коремна стена. По време на 1-вата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано през април тази година екипът на Центъра представи пред колеги-хирурзи от цял свят успешно разрешен случай от своята оперативна практика.

Всички новини

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: [email protected]