Новини

МБАЛ „Вита” открива Център по метаболитна и бариатрична хирургия като част от кампания на болницата за борба със затлъстяването

10.03.2016

Хирургичният екип на „Вита” организира безплатни прегледи за пациенти, страдащи от затлъстяване и свързаните с него придружаващи заболявания

МБАЛ „Вита” открива Център по метаболитна и бариатрична хирургия в рамките на хирургичното отделение на болницата, където ще се извършват безплатни прегледи на пациенти, страдащи от затлъстяване и свързаните с него придружаващи заболявания (диабет тип 2, високо кръвно налягане, сънна апнея, астма и други дихателни разстройства, артрит, проблеми с холестерола, гастроезофагеална рефлуксна болест, омазняване на черния дроб, уринарна стрес инконтиненция, мозъчен псевдотумор и др.)

Прегледите са част от кампания на болницата за борба със затлъстяването и имат за цел да обхванат пациенти с диагностицирани придружаващи затлъстяването заболявания, нуждаещи се от евентуална оперативна намеса.

Допуснати до безплатните прегледи ще бъдат само пациенти, които отговарят на следните показатели:

·         Възрастова група 18-60 г.

·         Индекс на телесната маса (ИТМ) ≥ 30-35

·         Индекс на телесната маса (ИТМ) ≥ 35 и най-малко две, свързани със затлъстяването придружаващи заболявания, като диабет тип 2 (T2DM), хипертония, сънна апнея и други респираторни заболявания, неалкохолен мастен черен дроб, остеоартрит, липидни нарушения, стомашно-чревни разстройства или сърдечно заболяване.

·         Наличие на неефективни опити за трайно отслабване под медицинско наблюдение.

Прегледите ще се извършват всеки четвъртък от 15:30 ч. до 18:00 ч. в Центъра по Метаболитна и бариатрична хирургия на „Вита” от д-р Росен Тушев и д-р Владислав Янков.

Можете да си запишете час за безплатен преглед на тел: 02/960 49 50 и 960 49 51.

„С разкриването на този специализиран център вече можем да предложим на пациентите възможно най-съвременно лечение на редица социални заболявания, за които комплексното лечение към момента не навсякъде е възможно в рамките на нашата страна.”, сподели д-р Росен Тушев – Началник на Отделението по хирургия в болница „Вита”.

След проведени множество проучвания през годините, днес Световната здравна организация признава бариатричната хирургия като единственото ефективно лечение за борба с болестното затлъстяване и поддържане загубата на тегло в дългосрочен план.

Бариатричната хирургия има за цел да промени анатомията на стомашно-чревния тракт и да предизвика различни физиологични промени в тялото така, че да се промени енергийният баланс и разграждането на мазнините.

Методът е изключително подходящ избор за хора с диабет тип 2 и затлъстяване, които не постигат успех чрез други лечебни методи. Той е свързан с драстична загуба на тегло, като подобрява и в много случаи излекува свързаните със затлъстяването придружаващи заболявания.

Всички новини

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
КОНТАКТИ: ВИТА База 2 - ул. “Филип Кутев“ №10
Телефони: 024522000
Е-mail: [email protected]