за нас|екип|цени|операция|отзиви|въпроси|галерия|English
Вита Херния ЦентърВита Херния Център
слабинни херниипъпна хернияепигастрални хернииследоперативни хернииспортна хернияредки видове хернии
началоХерниите при жените са по-трудни за откриване
     АКТУАЛНО

Безплатни прегледи за хернии на предна коремна стена, хемороиди и камъни в жлъчката
Прочутият египетски бодибилдър Карим Фарраг претърпя успешна операция от двустранна херния във „Вита Херния Център”
Херниите при жените са по-трудни за откриване
Безплатни прегледи за коремни хернии във „Вита Херния Център”
Болница „Вита” взе участие в 1-вата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано
В.К. - 48 г. (ОПЕРАЦИЯ ОТ ХИАТАЛНА ХЕРНИЯ)
Премиер-солистът на Софийската опера Никола Хаджитанев претърпя успешна операция от двустранна херния във „Вита Херния Център”
Футболистът Денис Хасан от ПФК Марица (Пловдив) претърпя успешна операция от слабинна херния във „Вита Херния Център”
Сръбският национал по бобслей Никола Милинкович се подложи на безкръвна операция от „спортна херния” в МБАЛ „Вита”
Футболната звезда Диего Фераресо претърпя безкръвна операция от „спортна херния” в МБАЛ „Вита”
Защо хернията трябва да се оперира?
Ръководство за лечение на слабинна херния при възрастни пациенти според European Hernia Society – EHS (Европейска Херния Асоциация)
Хиатална херния и гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)
Какво е "спортна херния"?
Лапароскопска или традиционна (обикновена, с разрез) операция за херния?
Херния лечение
Херния от двете страни или двустранна херния
Херния - анестезия
Усложнения при херния
Какво е херния?ПРИКЛЮЧИЛО: Безплатни прегледи за хернии на предна коремна стена, хемороиди и камъни в жлъчката
04 Юли 2016 г.


Естествено раждане на близначета за Джулай морнинг във Вита
01 Юли 2016 г.


Болница Вита - активен партньор на Деня на бащата
07 Юни 2016 г.

всички новини »


Херниите при жените са по-трудни за откриване


Ако имате съмнения за наличието на коремна, можете да си запишете час за консултация на телефони: 02/960 49 50 или 02/960 49 51. На Вашите въпроси можем да отговорим и чрез електронна поща на адрес: r.tushev@vita.bg

За съжаление симптомите, свързани с херниите на предната коремна стена при жените, често биват погрешно тълкувани от страна на специалистите. При някои жени симптомите са подобни на тези при овариални кисти, ендометриоза или сраствания от предходна операция. Тъй като жените, диагностицирани с херния на предната коремна стена, формират изключително малък процент, много лекари просто не се сещат за хернията като евентуален причинител на болки в таза.


 


Има някои видове херния, които всъщност са много по-често срещани при жените, отколкото при мъжете. Пример за това е фактът, че жените страдат три пъти по-често от феморална херния в сравнение с мъжете. Често жените страдат и от ингвинална херния или следоперативна херния.


 


Една от причините симптомите при жените да бъдат така трудно диагностицирани е анатомичната особеност на женското тяло. Херниите са естествено появяващи се отвори в тялото, които са се увеличили толкова много, че през тях започват да излизат вътрешни органи и тъкани, образувайки издатини на повърхността на коремната стена, които се виждат с просто око. При жените, обаче, тези издатини в повечето случаи са невидими.


 


Поради естеството на женската анатомия, когато жените легнат, тези издатини често остават незабелязани от специалистите, особено ако не предполагат, че трябва да търсят такива. За разлика от херниите при мъжете, тези при жените обикновено са малки и вътрешни и рядко се образува издатина. Ехографското изследване в такива случаи е изключително ефективен инструмент за диагностика, но за съжаление много често се оказва неефективно при диагностицирането на хернии при жените.


 


За съжаление скритите, вътрешни хернии, които засягат жените, по-често заклещват коремни мазнини и притискат нервите, което води до силна болка. Дискомфортът може да направи обичайните дейности, като вдигане на дете или извършване на физически упражнения, много трудни или дори невъзможни за жени, страдащи от херния .


 


Специалистите във „Вита Херния Център” са запознати с особеностите на херниите на предната коремна стена при жените, както и методите за нейното диагностицирани и лечение.


 


Ако имате съмнения за наличието на коремна, можете да си запишете час за консултация на телефони: 02/960 49 50 или 02/960 49 51. На Вашите въпроси можем да отговорим и чрез електронна поща на адрес: r.tushev@vita.bgСподели:

Херниите при жените са по-трудни за откриване