за нас|екип|цени|операция|отзиви|въпроси|галерия|English
Вита Херния ЦентърВита Херния Център
слабинни херниипъпна хернияепигастрални хернииследоперативни хернииспортна хернияредки видове хернии
началоМБАЛ „Вита” открива Център по метаболитна и бариатрична хирургия като част от кампания на болницата за борба със затлъстяването
     АКТУАЛНО

Безплатни прегледи за хернии на предна коремна стена, хемороиди и камъни в жлъчката
Прочутият египетски бодибилдър Карим Фарраг претърпя успешна операция от двустранна херния във „Вита Херния Център”
Херниите при жените са по-трудни за откриване
Безплатни прегледи за коремни хернии във „Вита Херния Център”
Болница „Вита” взе участие в 1-вата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано
В.К. - 48 г. (ОПЕРАЦИЯ ОТ ХИАТАЛНА ХЕРНИЯ)
Премиер-солистът на Софийската опера Никола Хаджитанев претърпя успешна операция от двустранна херния във „Вита Херния Център”
Футболистът Денис Хасан от ПФК Марица (Пловдив) претърпя успешна операция от слабинна херния във „Вита Херния Център”
Сръбският национал по бобслей Никола Милинкович се подложи на безкръвна операция от „спортна херния” в МБАЛ „Вита”
Футболната звезда Диего Фераресо претърпя безкръвна операция от „спортна херния” в МБАЛ „Вита”
Защо хернията трябва да се оперира?
Ръководство за лечение на слабинна херния при възрастни пациенти според European Hernia Society – EHS (Европейска Херния Асоциация)
Хиатална херния и гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)
Какво е "спортна херния"?
Лапароскопска или традиционна (обикновена, с разрез) операция за херния?
Херния лечение
Херния от двете страни или двустранна херния
Херния - анестезия
Усложнения при херния
Какво е херния?
10.03.2016
МБАЛ „Вита” открива Център по метаболитна и бариатрична хирургия като част от кампания на болницата за борба със затлъстяването

Хирургичният екип на „Вита” организира безплатни прегледи за пациенти, страдащи от затлъстяване и свързаните с него придружаващи заболявания


МБАЛ „Вита” открива Център по метаболитна и бариатрична хирургия в рамките на хирургичното отделение на болницата, където ще се извършват безплатни прегледи на пациенти, страдащи от затлъстяване и свързаните с него придружаващи заболявания (диабет тип 2, високо кръвно налягане, сънна апнея, астма и други дихателни разстройства, артрит, проблеми с холестерола, гастроезофагеална рефлуксна болест, омазняване на черния дроб, уринарна стрес инконтиненция, мозъчен псевдотумор и др.)


Прегледите са част от кампания на болницата за борба със затлъстяването и имат за цел да обхванат пациенти с диагностицирани придружаващи затлъстяването заболявания, нуждаещи се от евентуална оперативна намеса.


Допуснати до безплатните прегледи ще бъдат само пациенти, които отговарят на следните показатели:


·         Възрастова група 18-60 г.


·         Индекс на телесната маса (ИТМ) ≥ 30-35


·         Индекс на телесната маса (ИТМ) ≥ 35 и най-малко две, свързани със затлъстяването придружаващи заболявания, като диабет тип 2 (T2DM), хипертония, сънна апнея и други респираторни заболявания, неалкохолен мастен черен дроб, остеоартрит, липидни нарушения, стомашно-чревни разстройства или сърдечно заболяване.


·         Наличие на неефективни опити за трайно отслабване под медицинско наблюдение.


Прегледите ще се извършват всеки четвъртък от 15:30 ч. до 18:00 ч. в Центъра по Метаболитна и бариатрична хирургия на „Вита” от д-р Росен Тушев и д-р Владислав Янков.


Можете да си запишете час за безплатен преглед на тел: 02/960 49 50 и 960 49 51.


„С разкриването на този специализиран център вече можем да предложим на пациентите възможно най-съвременно лечение на редица социални заболявания, за които комплексното лечение към момента не навсякъде е възможно в рамките на нашата страна.”, сподели д-р Росен Тушев – Началник на Отделението по хирургия в болница „Вита”.


След проведени множество проучвания през годините, днес Световната здравна организация признава бариатричната хирургия като единственото ефективно лечение за борба с болестното затлъстяване и поддържане загубата на тегло в дългосрочен план.


Бариатричната хирургия има за цел да промени анатомията на стомашно-чревния тракт и да предизвика различни физиологични промени в тялото така, че да се промени енергийният баланс и разграждането на мазнините.


Методът е изключително подходящ избор за хора с диабет тип 2 и затлъстяване, които не постигат успех чрез други лечебни методи. Той е свързан с драстична загуба на тегло, като подобрява и в много случаи излекува свързаните със затлъстяването придружаващи заболявания.


всички новини »  

Сподели: